header-search
Kampen mot Covid -19 pandemin
print mail share
close
placeholder-image
west Alla artiklar
print mail share
close

Kampen mot Covid -19 pandemin

15 april 2020

Michelin mobiliserar på alla fronter för att producera skyddsmasker och visir genom att öppna tio europeiska fabriker för tillverkning i april 2020.

Alltsedan början av Coronakrisen pågår en kamp mot klockan för att öka antalet tillgängliga skyddsmasker runt om i världen. Som svar på situationen har Michelin mobiliserat sin kapacitet för innovationer, samt gruppens expertis inom forskning, och sin kunskap kring materiel, tillverkning och vetenskap, för att på mycket kort tid tillverka och leverera stora kvantiteter av olika typer av ansiktsmasker. Med det här initiativet tar Michelin en aktiv del i den globala kampen mot Covid-19 pandemin, både genom att öka antalet masker som företaget donerar till anställda inom vården i de länder där företaget verkar, och skydda företagets egna anställda genom att förse dem med skyddsmasker.

Michelin startar tillverkning av ansiktsmasker i 10 europeiska fabriker
Efter den påbörjade inledningsfasen kommer Michelin att tillverka 400 000 ansiktsmasker i Kategori 1 i veckan, antingen i företagets egna anläggningar eller i samarbete med partners eller underleverantörer. Tio fabriker i Europa har redan valts ut[1]. Den europeiska kapaciteten kommer att kompletteras de kommande veckorna tack vare liknande initiativ i Nordamerika.

Dessutom har Michelin gått samman med andra företag, under ledning av det Grenoble-baserade kollektivet VOC-COV, för att ta fram och i stor skala leverera återanvändbara ansiktsmasker.

OCOV® FMP1 eller FMP2-masken har på rekordtid utformats och tillverkats i regionen Auvergne-Rhône-Alpes i Frankrike till en rimlig kostnad och är också miljömässigt hållbar. Den kan tillverkas i stora kvantiteter och återanvändas upp till 100 gånger tack vare tvättbara och utbytbara filter. Produktionen av en omgång prototyper bestående av 5 000 enheter har inletts. Målet är att tillverka en miljon masker i veckan under maj månad för att i slutet av juni ha producerat mer än fem miljoner masker – motsvarande 500 miljoner engångsmasker.

Steriliseringsbara skyddsvisir för sjukhus
På begäran av flera franska sjukhus har Michelin inlett tillverkningen av steriliseringsbara skyddsvisir av polykarbonat avsedda för sjukhuspersonal. Redan nästa vecka kan Michelin-gruppen administrera den outsourcade tillverkningen av 10 000 skyddsvisir.

Michelin är aktivt i många andra projekt som innefattar ventilatorer, komponenter till medicinsk utrustning, positioneringskuddar för patienter och handsprit.

 

[1] Tillverkningsanläggningar i Europa :

Tyskland – Bamberg
Frankrike – Bourges, La Combaude (Clermont-Ferrand), Golbey, Joué les Tours, Ladoux (Clermont-Ferrand)
Italien – Alessandria, Cuneo
Polen – Olztyn
Rumänien - Zalău

Press kit