header-search
Michelin får innovationspris
print mail share
close
placeholder-image
west Alla artiklar
print mail share
close

Michelin får innovationspris

17 september 2018

Tyska German Design Council belönar Michelin Long Lasting Performance Strategy.

Michelin får den eftertraktade tyska German Innovation Award från German Design Council för sin hållbarhetsstrategi, Long Lasting Performance, för prestanda över tid.

Utmärkelsen, som delas ut inom kategorin Transport, är ett erkännande av Michelins tydliga ställning mot principen av planerat åldrande – den avsiktliga förkortningen av en produkts livslängd på bekostnad av klimat, resurser och konsumenternas hushållsbudget.

Oberoende studier visar att bilister i Europa skulle betala nästan sju miljarder Euro för mycket per år genom att byta sina däck när tre millimeter återstår av mönsterdjupet snarare än vid det minsta lagliga mönsterdjupet 1,6 millimeter. Det här förtida däckbytet skulle påverka klimatet negativt med ett årligt CO2-utsläpp av sex miljoner ton.

Michelins svar på detta är premiumdäck som erbjuder konstant hög prestandanivå och säkerhet genom hela dess livslängd från första metern till det minsta lagliga mönsterdjupet 1,6 millimeter.

Kör säkert under dina däcks hela livslängd
Nyckeln bakom Michelin Long Lasting Performance strategin är den så kallade EverGrip-teknologin som används bland annat i vinterdäcket Michelin Alpin 6 och sommardäcket Michelin Primacy 4. Den innovativa kombinationen av olika gummiblandningar i flera lager och en profil som förnyar sig själv ger extremt bra accelerations- och bromsegenskaper. Dessutom ger det utmärkt grepp i snö, även när bara litet av däckmönstret återstår.

Samtidigt har det flerfaldigt belönade däcket CrossClimate+ ett unikt däckmönster och en gummiblandning som förlänger däckets livslängd och garanterar utmärkta prestanda ned till minimigränsen 1,6 mm.

Michelin använder också sin strategi på lastbilsdäck. Ett exempel är Regenion-teknologin i nya Michelin X Multi Energy D för kommersiella fordon i lång- och kortdistanstrafik.

 

German Innovation Award delas ut av German Design Council. Initiativet till det togs ursprungligen av det tyska parlamentet (förbundsdagen) och bekostas av en välgörenhetsfond som administreras av den tyska industrin. Utmärkelsen från German Design Council, som för första gången delades ut 1953, belönar utmärkt design, varumärkesprofilering och innovation på en internationell nivå och syftar till att förstärka företagens konkurrenskraft. 2018 delades för första gången utmärkelsen Innovation Award ut. De enda företag som kan komma i åtanke är de som väljs av en expertpanel eller talangscouter från German Design Council, vilket garanterar utmärkelsens oberoende och höga klass. 

Press kit

print mail share
close

Kontakta