header-search
Michelin ingår partnerskap med digitala speditören Sennder
print mail share
close
placeholder-image
west Alla artiklar
print mail share
close

Michelin ingår partnerskap med digitala speditören Sennder

30 mars 2021

Michelin har ingått ett långsiktigt partnerskap med Sennder, Europas ledande digitala speditör, för att ge Sennderoperatörer större tillgång till innovativa Michelindäck med speciella villkor. Michelin och Sennder arbetar för att göra godstransporter mer kostnadseffektiva och minska CO2-avtrycket genom en rad tjänster.

Partnerskapet ger Sennders transportörer anpassad tillgång till Michelindäck med lågt rullmotstånd som sänker bränsleförbrukningen och ökar däckets körsträcka, vilket gör transporter mer kostnadseffektiva och hållbara.

Transportörer kan välja det däck som bäst passar deras behov. Till exempel Michelins långdistansdäck MICHELIN X® LINE TM-serie, som erbjuder lågt rullmotstånd eller det nya MICHELIN X® MULTI TM ENERGY TM-sortimentet, som är utformat för både kort- och långtransport och sparar upp till 1,2 liter bränsle per 100 kilometer1.

Som en del av partnerskapet kommer Michelin att ge Sennders förare tillgång till sina regummeringstjänster som ersätter däckens slitbana, återvinner däckstommarna och därmed minskar slöseri och gör däcken allt mer kostnadseffektiva. Sennder och Michelins samarbete kommer inledningsvis att fokusera på Nordeuropa och Iberiska halvön, med planer på att skala upp det över andra europeiska marknader under 2021.

–Vi lägger stor vikt vid digital mobilitet och lösningar för hela transportflottor, säger Peyman Sabet, VD på Michelin Nordic. Bara i Europa har vi 1000 anställda som arbetar med den digitala Michelin Services & Solutions-portföljen. Vi ser fram emot att arbeta med Sennder för att utforska nya innovativa vägar.

I över 130 år har Michelin framgångsrikt utvecklat däck, tjänster och lösningar för att förbättra långsiktig rörlighet.

–Vårt partnerskap med Michelin fokuserar på innovation som gör europeisk vägtransport lämplig för en hållbar framtid. Det gynnar både transportörer och speditörer, säger Franck Marcaire, Head of Value Added Services, Sennder. Förutom våra snabba betalningsvillkor och exklusiva bränslekort, har våra transportörer nu tillgång till premium MICHELIN-däck och tjänster genom en digital problemfri process. Michelins regummeringstjänster och däck med lågt rullmotstånd passar perfekt tillsammans med Sennders digitaliserade logistikerbjudande som vi har byggt kring data och koldioxidsnåla bränslen.

 

[1] Beräkningen är baserad på VECTO. Fordon utrustade med 315/70 R 22.5 MICHELIN X® MULTI™ ENERGY™ Z och D, jämfört med fordon som är utrustade med 315/70 R 22.5 MICHELIN X® MULTIWAY™ 3D XZE och XD. VECTO (Vehicle Energy Consumption Caluculation Tool) är ett simuleringsprogram som utvecklats av EU kommissionen och de europeiska biltillverkarnas branschorganisation ACEA (European Automobile Manufacturers’ Association) för att beräkna bränsleförbrukning och koldioxidutsläpp för ett fordon i sin helhet.

Vi ser fram emot att arbeta med Sennder för att utforska nya innovativa vägar för digital mobilitet och lösningar för transportflottor. Bara i Europa har vi 1000 anställda som arbetar med den digitala Michelin Services & Solutions-portföljen.

Peyman Sabet, VD Michelin Nordic
placeholder-image

Om Sennder

Sennder grundades 2015 av David Nothacker, Julius Köhler och Nicolaus Schefenacker och är nu Europas ledande digitala speditör. Företaget erbjuder speditörer tillgång till vår anslutna flotta med tusentals lastbilar. I en traditionell bransch avancerar Sennder snabbt och fokuserar på digitalisering och automatisering av alla väglogistikprocesser. Sennder hanterar över 10 000 lastbilar över hela Europa med ett team på över 800 personer. Genom att nyttja egen teknik bygger Sennder ett ekosystem som leder branschen in i 2000-talet med högre grad av transparens, effektivitet och flexibilitet. Sennder stöds av några av Europas ledande investerare inklusive Accel, Lakestar, HV Holtzbrinck, Project A, Next47, SCG och Perpetual. Dessutom har Sennder utvecklat partnerskap med Scania och Siemens för att säkerställa innovation och toppmoderna erbjudanden.