header-search
Michelin tar grepp om däck med podden ”Greppbart av Michelin”
print mail share
close
placeholder-image
west Alla artiklar
print mail share
close

Michelin tar grepp om däck med podden ”Greppbart av Michelin”

5 juli 2019

Däckproduktion drivs framåt av innovation med AI och annan högteknologi i centrum. Även miljö- och hållbarhetsarbetet är idag långt mer utvecklad än den gängse bilden av däck som en mogen produkt som inte längre utvecklas. Med syfte att lättsamt och intresseväckande berätta om dagens sätt att bygga däck lanserar Michelin podcasten ”Greppbart av Michelin”.

I första avsnittet berättar Michelins Nordenchef Peyman Sabet om hur han som pojke i sin pappas godisaffär i Malmö lärde sig vikten av att sätta kunden i centrum, vilket har blivit hans ledstjärna under hela karriären upp till posten som högste chef för Michelin i Norden.

- Däck är spännande och förtjänar en mer nyanserad beskrivning, säger Peyman Sabet, Managing Director Michelin Nordic. Vi jobbar hårt med både säkerheten och miljöfrågan. Däckproduktion är en dynamisk verksamhet med en viktig roll i våra rullande samhällen. Det vill vi visa på ett underhållande och intresseväckande sätt i ”Greppbart av Michelin”.

Michelin uppfann radialdäcket som sparar bränsle, ökar säkerheten och komforten redan under 1940-talet. Innovationen gjorde Michelin till en av värdens ledande däcktillverkare. I podden kommer gäster att samtala om utveckling, säkerhet, hållbarhet, motorsport och givtetvis den berömda Michelin Guiden som delar ut stjärnor till de bästa resturangerna runt om i världen.

placeholder-image

- Ja, stjärnorna missar vi inte! Glädjen att upptäcka fantastiska returanger är också en del av mobiliteten, säger Lotta Wrangle, ansvarig för Michelins marknadsföring i Norden. Många tror inte att det är samma företag som tillverkar däck och som delar ut stjärnorna. Men det är absolut vi som gör båda och det vill vi såklart belysa i podden.

Andra gäster är motorsportstjärnan Annie Seel, segrare i det världeberömda Dakarrallyt, Fredrik Ardefors, Vd Svensk Däckåtervinning - ett företag som ägs gemensamt av däckproducenterna och sist men inte minst Nottis Xialinas, Michelins globala produktchef.

Podcasten ”Greppbart av Michelin” når du via Podbean eller direkt på Spotify eller iTunes. Moderator är KG Rickhamre, erfaren journalist från radio och TV i Sverige och internationellt men även grundare och ägare av PR byrån Coast Communications sedan 2001.

Du hittar podcasten på någon av nedan sidor.
Podbean : https://michelinnordic.podbean.com/
Michelins hemsida: https://www.michelin.se/auto/greppbart-av-micheli
Itunes: https://podcasts.apple.com/se/podcast/greppbart/id1470782178?l=en
Spotify: https://open.spotify.com/show/1Fyiuk0iWDQdkvrZBSm3Cx?si=mSTXUSMJR3uSltJPuVSWnA

Press kit

print mail share
close

Kontakta