header-search
Michelinguiden skapar barometer för att bevaka återöppningen av stjärnrestauranger runtom i världen
print mail share
close
placeholder-image
west Alla artiklar
print mail share
close

Michelinguiden skapar barometer för att bevaka återöppningen av stjärnrestauranger runtom i världen

10 juni 2020

Michelinguiden har utvecklat en internationell barometer för att underlätta analysen av coronakrisens effekter på restauranger med Michelinstjärnor runt om i världen.

Varje vecka registrerar barometern antalet öppna Michelin-restauranger för de 32 destinationerna där guiden är etablerad. Registreringen av restaurangerna baseras på att de måste kunna visa att de håller öppet minst tre dagar i veckan för att inkluderas.

Verktyget är utformat för att ge livsmedelsbranschen och turistsektorn en global översikt i realtid av takten som stjärnrestauranger över hela världen återöppnar.

Med sin starka internationella närvaro aktiverar Michelinguiden specialister runt om i de olika områdena för att uppdatera och hålla barometern aktuell. Inspektörerna använder all sin lokala kunskap och sina kontakter för att samla information. Beroende på hälsoläget i varje land samlas data in antingen via besök, via telefonsamtal eller genom digitala källor.

– Med barometern tar vi pulsen på global gastronomi för att informera och bygga medvetenhet om vårt ekosystem. I dagsläget håller hälften, 50 procent av världens 3.000 stjärnmärkta restauranger öppet. Vi hoppas att denna information kommer att belysa en sektor med ekonomisk betydelse långt bortom restaurangens portar, säger Gwendal Poullennec, internationell chef för Michelinguiden.

För att aktivt stödja den gastronomiskt intresserade världen under krisen kommer barometern att finnas lätt tillgänglig på Michelinguidens hemsida. https://guide.michelin.com/en

placeholder-image

Med barometern tar vi pulsen på global gastronomi för att informera och bygga medvetenhet om vårt ekosystem. I dagsläget håller hälften, 50 procent av världens 3.000 stjärnmärkta restauranger öppet. Vi hoppas att denna information kommer att belysa en sektor med ekonomisk betydelse långt bortom restaurangens portar

 

 

Gwendal Poullennec, internationell chef för Michelinguiden

Press kit