header-search
MOVIN’ON går i spetsen för hållbar mobilitet och sätter fokus på startups
print mail share
close
placeholder-image
west Alla artiklar
print mail share
close

MOVIN’ON går i spetsen för hållbar mobilitet och sätter fokus på startups

20 maj 2020

Bänka er framför datorn och gör er redo att rösta! Trots att världstoppmötet om hållbar mobilitet i Montreal ställts in, så fortsätter Movin'On att skapa utvecklingsmöjligheter för nystartade företag.

Movin'On Startup Challenge-finalen, kommer istället hållas på nätet den 4 juni från 14.00-16.00 i ett underhållande interaktivt onlineformat.

– Den pågående krisen ska inte stoppa vår verksamhet. Tvärtom, erbjuder den ett unikt tillfälle att lyfta fram den förväntade övergången mot mer hållbar mobilitet, säger Florent Menegaux som är ordföranden i Movin'On. Genom att organisera en online-final för Startup Challenge och stödja unga nystartade företag med nya modeller för hållbar rörlighet, nya affärsmodeller och möjligheter att göra saker annorlunda, rör sig Movin'On i rätt riktning.

Movin'On Startup Challenge-finalen, kommer hållas på nätet den 4 juni från 14.00-16.00, svensk tid.

Tio nystartade företag har valts ut att presentera sig live inför en jury av experter inom Movin'Ons fem kategorier (resurssparande, säkerhet och tillgänglig mobilitet etc). Varje presentation pågår högst 2 minuter och följs upp med en fråga från publiken och en från juryn. Juryn och publiken röstar sedan på sin startup-favorit. De fem vinnarna får skräddarsydda program och stöd med sponsorskap, coachning, synlighet och nätverkande för att utveckla sin innovation. Priserna är ett resultat av solidariteten hos Movin'On-medlemmarna som stödjer detta ansvarsfulla ambitiösa projekt.

Finalen leds av Dan Sobovitz som är en profil inom ansvarsfullt digitalt entreprenörskap. Den förväntas samla mer än 1 000 deltagare som är nyfikna och fast beslutna att bidra till utvecklingen av morgondagens mobilitet som är säkrare, mer ansvarsfull och tillgänglig för alla.

placeholder-image

 

Om Movin'On
Movin'On är skapad och inspirerad av Michelin och är ett världsledande forum inom samhällsutveckling av konkreta lösningar för att möta utmaningar inom hållbar mobilitet. För att gå från ord till handling arbetar Movin'On och dess partners under hela året i ett ekosystem via Movin'On-laboratoriet "think and do tank". Varje år organiserar Movin'On-gruppen sitt toppmöte för att driva konkreta framsteg i sina projekt och under tre dagar samlas 5 000 deltagare från stora företag, nystartade företag, internationella organisationer, myndigheter och akademi. I år håller Movin'On sitt världstoppmöte online för att fortsätta främja hållbara mobilitetsprojekt med fokus på kollektiv innovation. www.movinonconnect.com

Press kit