header-search
Nya Michelin Road 5 GT - För den som älskar långa turer på motorcykeln
print mail share
close
placeholder-image
west Alla artiklar
print mail share
close

Nya Michelin Road 5 GT - För den som älskar långa turer på motorcykeln

25 september 2019

MICHELIN Road 5 GT är det senaste tillskottet i Michelins sortiment av däck för motorcyklar i Road 5 serien. Det är byggt för långfärdsentusiaster och kommer finnas tillgängligt hos återförsäljare från september 2019.

Ägare till touring motorcyklar för långfärd såsom BMW R 1200RT, BMW K 1600 GT, Yamaha FJR 1300, Honda Pan European 1300, Kawasaki 1400 GTR, Triumph Trophy etcetera kräver specifika däck som levererar säkerhet, komfort, lång livslängd, stabilitet och körglädje oavsett förhållanden, även när däcket har gått många mil och slitits ned.

GT-versionen är utvecklad i precis samma anda och med samma stränga standard som används för de övriga däcken i Michelin Road 5 serien. Det innehåller de tekniska framsteg som kännetecknar de övriga däcken i Road 5-sortimentet.

För att tillmötesgå de högt ställda kraven som ägare av den här sortens motorcyklar har, lägger Michelin Road 5 GT tonvikt på prestanda, inte minst på vått underlag, i kombination med stabilitet och effektiv inbromsning. Detta är särskilt viktigt när föraren hamnar i dåligt väder. I interna jämförande tester landar det nya däcket i topp vad gäller grepp och bromsprestanda på vått underlag, även när så mycket som 50 procent av mönsterdjupet har körts ned.

Michelin Road 5 GT är laddat med innovationer som till exempel Michelin XST Evo-teknik som möjliggör bättre vattenavledning. Med särskild tillverkningsteknik kan mycket sofistikerade formar skapas som gör det möjligt att leverera däck med ännu bättre grepp på våta vägar, samtidigt som de har lång livslängd.

Press kit

print mail share
close

Kontakta