header-search
Utdelning av nordiska Michelin-stjärnor 2021 flyttas fram
print mail share
close
placeholder-image
west Alla artiklar
print mail share
close

Utdelning av nordiska Michelin-stjärnor 2021 flyttas fram

5 februari 2021

Michelinguiden i Norden presenteras vid ett digitalt event senare i vår.

Michelinguiden har beslutat att flytta datumet för Michelin Guide Nordic Countries 2021, från den 8 februari till senare i vår. Utdelningen kommer att ske vid ett digitalt event tillsammans med Visit Region Stavanger, Stavanger kommun, och Rogaland fylkeskommun. På grund av den rådande pandemin och de olika regler som de nordiska länderna har att förhålla sig till blir det svårt för Guide Michelin att samla många människor på ett och samma ställe.

– Det senaste året har varit extremt utmanande för restaurangbranschen runt om i världen. Trots detta har våra team verkligen imponerats av det engagemang och den kreativitet som kockar och deras medarbetare har visat för att hantera krisen och dess effekter. Genom att lansera 2021 års stjärnor för den nordiska Michelinguiden ett år som detta hoppas vi kunna fira och uppmärksamma hela branschen, säger Gwendal Poullennec, Internationell direktör för Guide Michelin.

Den talang, anpassningsförmåga och engagemang som kockar och restauratörer i Norden har visat under pandemin är tecken på en bransch med en enorm potential. Michelinguiden vill stödja de bästa talangerna, såväl som att få matälskare att återupptäcka nöjet med god mat. Förutom de eftertraktade stjärnorna kommer det digitala eventet att inkludera det nya urvalet av Michelins «Gröna stjärnor» vilka tilldelas restauranger som har ett djupt engagemang för hållbar gastronomi. För tredje året i rad kommer även utmärkelser att delas ut till kockar som påverkat branschen på olika sätt.

– Stavanger, regionen och Rogaland, har valts som värd för den digitala Guide Michelin- lanseringen 2021. Vi ser fram emot att vara en partner med Michelinguiden vid detta viktiga evenemang för Stavangerregionen. Vi har fantastiska restauranger med några av Norges bästa kockar och en region med ett utsökt urval av eftertraktade råvaror. Med Michelinguidens uppmärksamhet etablerar vi oss återigen som ett mycket spännande resmål för matupplevelser, säger, Elisabeth Saupstad ,Turistdirektör, Visit Region Stavanger.

Praktisk information och detaljer, inklusive datum och tidpunkt för eventet samt länkar kommer bekräftas senare i vår.
 

Följ MICHELIN Guide på:

 - Instagram: https://www.instagram.com/michelinguide/

 - Facebook: https://www.facebook.com/guideMICHELINfr/

Det senaste året har varit extremt utmanande för restaurangbranschen runt om i världen. Trots detta har våra team verkligen imponerats av det engagemang och den kreativitet som kockar och deras medarbetare har visat för att hantera krisen och dess effekter. Genom att lansera 2021 års stjärnor för den nordiska Michelinguiden ett år som detta hoppas vi kunna fira och uppmärksamma hela branschen

 

Gwendal Poullennec, Internationell direktör för Guide Michelin
placeholder-image

Press kit

print mail share
close

Kontakta