header-search
Ett viktigt tillskott till Michelins serie off-road-däck
print mail share
close
placeholder-image
west Alla artiklar
print mail share
close

Ett viktigt tillskott till Michelins serie off-road-däck

18 mars 2019

Tack vare sin tydliga äventyrsframtoning tilltalar däcket kräsna motorcyklister som värderar sin motorcykels utseende högt. Samtidigt motsvarar det alla krav på prestanda som ställs av de ägare som huvudsakligen kör på vanliga vägar med tillfälliga utflykter i terrängen.

Michelin har gjort allt för att uppfylla de krav som ställts av ägare till allt från Honda Africa Twin, BMW GS och Yamaha Super Tenere, till Suzuki V Strom, KTM Adventure, Triumph Tiger och Moto Guzzi V85TT, oavsett om de använder sin motorcykel i alla väder för att pendla till jobbet, eller huvudsakligen kör på helgerna, och inte bara på vanliga vägar utan också i terrängen. 

För att täcka in så varierande användningsområden har det nya däcket en kombination av nya gummiblandningar, ny konstruktion, nya teknologier och ett nytt däckmönster med syfte att kunna erbjuda bästa väggrepp på såväl våta som torra vägbanor, och att ge bästa köregenskaper, högsta komfort och stabilitet, i synnerhet i höga hastigheter. Det är det första av Michelins terrängdäck med Michelin 2CT and Michelin 2CT+-teknologier, något som tidigare var förbehållet Michelins radialdäck för landsvägskörning. 

Nya Michelin Anakee Adventure är ett viktigt tillskott till märkets serie off-road-däck som redan innefattar Michelin Road 5 Trail (100 procent landsväg) och Michelin Anakee Wild (50 procent landsväg/50 procent terräng). Michelin Anakee Adventure finns tillgängligt sedan januari 2019. 

MICHELIN Anakee Adventure: fyllt med ny teknologi
Tack vare kombinationen nya elastomerer, nya utformningar, nya teknologier och nya däckmönster ger Michelin Anakee Adventure bättre väggrepp på såväl våta som torra vägar utan att göra avkall på vare sig livslängd eller smidighet.

MICHELIN 2CT och MICHELIN 2CT+: ny teknik för första gången för off-road-marknaden
Teknologin bakom Michelin 2CT och Michelin 2CT+ var tidigare något som uteslutande användes för landsvägsdäck och som först introducerades på radialdäcket Michelin Power Race år 2005.

Michelin Anakee Adventure är det första däcket i märkets katalog av off-road-däck som innehåller den här teknologin, både till fram- och bakdäcket.

Tack vare 2CT kombineras olika blandningar av silica i framdäcket både till slitbanan och på skuldrorna för att ge bästa väggrepp i alla situationer - särskilt på vått underlag – utan att försämra prestanda på torra vägbanor eller förkorta livslängden.

Tack vare teknologin Michelin 2CT+ fungerar slitbanans gummiblandning som ett styvt skikt mellan den gummiblandning som används till skuldrorna. Den lösningen gör däckmönstret styvare i djupled för förbättrad stabilitet när man lutar i kurvorna samtidigt som det ger samma goda prestanda i vått eller torrt, utan försämring av däckets livslängd. 

Michelin Anakee Adventure valet till BMW R1250 GS
BMW och Michelin har utökat sitt samarbete. Samarbetet mellan

placeholder-image
placeholder-image

företagen började med den ikoniska BMW GS år 2005. Dagens Michelin Anakee Adventure uppfyller kraven från ägare av BMW R1250 GS som tenderar att använda sin äventyrsmotorcykel på vanliga vägar, men som också vill kunna köra off-road då och då.

Partnerskap med Moto Guzzi
Moto Guzzi har också valt Michelin Anakee Adventure till Moto Guzzi V85TT. Michelins nya däck kombinerar en distinkt äventyrsmotorcykelstil med god stabilitet, framförallt i högre farter, livliga köregenskaper, överlägsna trygga egenskaper på vått underlag, avgörande parametrar för den italienska tillverkaren.

placeholder-image
placeholder-image

Press kit

print mail share
close

Kontakta