header-search
Michelin erbjuder tre däckserier för nya helt eldrivna Porsche Macan
print mail share
close
placeholder-image
west Alla artiklar
print mail share
close

Michelin erbjuder tre däckserier för nya helt eldrivna Porsche Macan

26 april 2024
  • Michelin erbjuder tre däckserier: sommar-, vinter- och all-season däck, speciellt utvecklade för nya helt eldrivna Porsche Macan. Sedan 2014 är Michelin den enda däcktillverkaren som har kunnat erbjuda den tyska biltillverkaren ett så brett och skräddarsytt utbud.
  • Med 14 dimensioner uppfylls egenskaperna hos den nya eldrivna SUV:en – och även bilisternas olika användningsområden.
  • Michelins expertis när det gäller elbilar, SUV: ar och utsläppsfria sportbilar är en verklig tillgång för att helt kunna tillmötesgå Porsches krav.

I över ett halvt sekel har Michelin och Porsche arbetat tillsammans för att tänja på gränserna för innovation. Nya Macan, den första helt eldrivna SUV:en från den tyska biltillverkaren, presenterades den 25 januari och är ett av de stora projekt där Porsche och Michelin samarbetar. Michelin har varit med under alla generationer och utvecklingsfaser av Macan sedan lanseringen 2014. Nu har Michelin tagit fram tre däckserier för denna strategiska modell och visat upp ett förtroende som stärker Michelins position som pionjär och utvald partner för originalutrustning.

Skräddarsydda däck till eldrivna Porsche Macan 
Elbilarna har orsakat omvälvningar i däckvärlden. För att uppfylla de ambitiösa designkraven för nya eldrivna Porsche Macan utnyttjade Michelin sitt stora kunnande och sin djupgående specialkunskap om elbilar. Denna bedrift är resultatet av flera års forskning och av det tekniska kunnande som Michelin har utvecklat under åtta säsonger i Formel E-VM där Porsche har tävlat sedan 2019. 

Däck för eldrivna sportbilar behöver inte bara erbjuda samma prestanda som för bilar med förbränningsmotor, utan även klara andra utmaningar som avser räckvidd och ljudnivå. Dessutom ökar batteriets vikt fordonets totalvikt, vilket leder till ökade krav som påverkar däckens livslängd. Slutligen är körbarheten en annan nyckelfaktor och en teknisk utmaning, eftersom elmotorer levererar fullt vridmoment vid noll varvtal. Michelin tog hänsyn till alla dessa faktorer vid utvecklingen av de tre däckserierna till nya eldrivna Porsche Macan med respekt för Porsches karakteristiska kännetecken – en annan avgörande parameter:

placeholder-image

MICHELIN PILOT SPORT EV NE0

Detta sommardäck från MICHELIN har utvecklats speciellt för denna fyrhjulsdrivna bil. Däckets invändiga struktur och gummi har utformats för att ge perfekt körförmåga och för att klara höga påfrestningar. MICHELIN Pilot Sport EV NE0 (märkning som endast kommer att användas av Porsche) utnyttjar också all Michelins expertis när det gäller rullmotstånd (optimering av räckvidden) samt maximalt grepp på våta och torra underlag, som är på högsta nivå oavsett däckens körsträcka. Särskild vikt lades också vid ljudnivån, som är svårare att kontrollera i elbilar.

MICHELIN PILOT ALPIN 5 SUV NE0

Vinterdäcket MICHELIN Pilot Alpin 5 SUV är utvecklat för att ge hög säkerhet och maximal prestanda under vintermånaderna på kalla, våta och snötäckta vägar. De lamellformade gummiblocken i slitbanan är utformade för att ge bättre körbarhet och kontrollerade bromssträckor på hala vägar. Denna prestanda kombineras med robusthet hos dessa SUV-däck, med förstärkta sidoväggar. MICHELIN PILOT ALPIN 5 SUV NE0 är även märkt med 3PMSF-symbolen (Three-Peak Mountain Snowflake), som intygar att däcket är godkänt för vinterbruk i Sverige.

placeholder-image
placeholder-image

MICHELIN PILOT SPORT A/S 4 NE0

Detta all-season däck, som har utvecklats speciellt för premium- och sportbilar, har prestanda som erbjuder den bästa kompromissen mellan sommar- och vinterdäck. Däcket fungerar utmärkt under varma förhållanden och bevarar sina egenskaper när temperaturen sjunker under 7 °C/44,6 °F. Det gör att bilister kan känna sig säkra även när temperaturen närmar sig 0 °C . Dessutom erbjuder däcket flexibilitet för förare som behöver ett riktigt vinterdäck när de kör under extrema förhållanden men som vet att de också kan utsättas för klimatvariationer på våren och hösten.

Dessa tre däck, som är utformade för nya eldrivna Porsche Macan, erbjuder ett brett användningsområde för alla förare, underlag och förhållanden. De uppfyller också de speciella egenskaperna för sportig, säker körning som utgör livsnerven hos Macan – bilen som en gång bara var förbränningsdriven men som nu även finns helt eldriven.

  

Image 1-3: Eldrivna Porsche Macan utrustad med MICHELIN PILOT SPORT EV-däck.
Image 4-5: MICHELIN PILOT SPORT EV
Image 6-7: MICHELIN PILOT ALPIN 5 SUV
Image 8-9: MICHELIN PILOT SPORT A/S 4

Press kit