header-search
Michelin ställer ut däckinnovation på Agromek
print mail share
close
placeholder-image
west Alla artiklar
print mail share
close

Michelin ställer ut däckinnovation på Agromek

20 november 2018

I samarbete med Euromaster presenterar Michelin sina lantbruksdäck på årets Agromek i Herning. Fyra däck har fått Agromeks stjärnor, och Michelin EvoBib är nominerat till innovationspriset, Agromek Awards.

Från den 27 – 30 november samlar Agromek tusentals besökare till Nordeuropas största lantbruksmässa. Som vanligt är Michelin välrepresenterade med sina lantbruksdäck på mässan. I år i samarbete med Euromaster, som avsätter en del av sin monter (C 2840) till Michelins stora sortiment av däck.

Den 27 november kommer Michelins Nordiska produktexpert Åge Boller att finnas på plats i montern för att svara på frågor om Michelins innovativa däck. Naturligtvis kommer alla fyra Michelin-produkter som har fått Agromek-stjärnor att finnas på plats:

Michelin EvoBibs ”2-i-1” teknologi (3 Agromek-stjärnor) visades på Borgeby Fältdagar tidigare i år. Däcket kan ändra form och profil utifrån vilket däcktryck man använder sig av. Med lågt tryck kan EvoBib minska jordpackningen då en större kontaktyta är i kontakt med jorden. Med ett högre tryck erbjuder däcket en markant bättre komfort, lägre bränsleförbrukning och ökad säkerhet på vägen.

Michelin X-Tweel (2 Agromek-stjärnor) är ett nytt luftlöst radialdäck utvecklat till kompaktlastare och för arbete på många olika typer av underlag. Däcket presterar som ett luftfyllt däck men utan risken för dyrbara stillestånd på grund av punktering eller annan yttre påverkan.

placeholder-image
placeholder-image
placeholder-image

Michelin AxioBib 2 (1 Agromek-stjärna) är utvecklat för medelstarka till mycket motorstarka traktorer och erbjuder den högsta lastkapaciteten i sin klass. Däcket har 19 procent större kontaktyta med marken vilket gör att traktorn kan utnyttja sin motoreffekt bättre. Samtidigt gör det också att man kan köra på ett däcktryck på bara 0,6 bar och med minimal jordpackning som resultat.

Michelin RoadBib (1 Agromek-stjärna) är en nyhet i segmentet för 200-plus HK traktorer med mycket körning på vanlig väg. Däcket är speciellt utvecklat för underlag som har hög grad av däckslitage, men fungerar också bra vid körsel på åkern.

Representanter från pressen är mycket välkomna att besöka Michelin i Euromasters monter i Hall C (C 2840).

Välkomna!

Kontakt till Åge Boller, Mobil: +45 40180274, E-post: age.boller@michelin.com

Press kit

print mail share
close

Kontakta