header-search
Michelin Track Connect
print mail share
close
placeholder-image
west Alla artiklar
print mail share
close

Michelin Track Connect

25 april 2019

Marknadens första uppkopplade däck ger dig en bättre upplevelse på tävlingsbanan.

Alla förare har någon gång drömt om att ha en tekniker från Michelin vid sin sida när du kör på bana. Med Michelin Track Connect kan den drömmen faktiskt bli sann genom att däcket kan hjälpa föraren med anpassade, välinformerade råd om däcktryck för bättre prestanda och ökad körglädje. Michelin Track Connect ger föraren personliga råd direkt i en egen mobil applikation runt däcktryck före och under och efter varje varv på banan.

Hur och varför:
Efter några varv på banan så kommer lufttrycket ha ökat olika mycket i däcken. Hur mycket beror på banan, bilen och körstilen. Denna skillnad i lufttryck kommer att påverka effekten i bilens prestanda och därmed bidra till ökat slitage på däcken.

Under intensiv bankörning är det vanligt att bromsarna blir väldigt varma, något som kan leda till att fälgens temperatur ökar. Denna värmen kan snedvrida mätningarna av däcktrycket som gjordes vid ventilen, och gör dem mindre exakta. Därför är Michelin Track Connect sensorerna plasserade inne i däcket för att säkra att mätningen av tryck och temperatur är exakta. Sensorerna sänder informationen till en mottagare som är plasserad inne i bilen som igen sänder informationen till mobil applikationen. Man behöver ingen expert eller specialverktyg för att använda sig av Michelin Track Connect.

Före körning:
Mobilapplikationen rekommenderar det lämpligaste däcktrycket för just den bilen och för körförhållandena, om det är torrt, fuktigt eller vått.

placeholder-image

Under körning:
Michelin Track Connect ger föraren information i realtid om däcktryck och temperaturen i vart och ett av de fyra däcken. Sensorer inuti däcket kan mäta exakt däcktryck och temperatur och analysera alla förändringar, medan bilen kör runt på banan. På basis av dessa parametrar samverkar appen i mobiltelefonen med föraren och ger guidning när föraren optimerar kalibreringen av sitt däcktryck.

Informationen ges också i ett sammanhang för att hjälpa föraren att tolka den på rätt sätt. Med Michelin Track Connect kan föraren få information om huruvida däcken arbetar inom optimala gränser i förhållande till de förhållanden på banan som föraren angett (torr bana, fuktig bana, våt bana).

Föraren kan också se hur bilen beter sig (överstyr eller understyr) allt efter analyserna av förändringar i balansen mellan framdäckens däcktryck och bakdäckens.

Efter körning:
Michelin Track Connect visar vilka justeringar som behöver göras innan körningen på bana återupptas. För att kunna göra en mer noggrann analys sparas all information. Föraren kan då vid ett senare tillfälle gå igenom den och jämföra sin och däckens prestation mellan två körningar.

Vid intensiv bankörning utnyttjas bromsarna hårt och höga temperaturer överförs till fälgarna. Det kan störa de mätningar av däcktrycket som gjorts vid ventilen vilket gör justeringar mindre säkra. Av den anledningen har Michelin valt att placera en sensor inuti däcket för att försäkra sig om att avläsningen av däckets temperatur är tillförlitlig och korrekt. Sensorns placering är skyddad av patent. Sensorerna sänder information till en mottagare som är placerad inne i bilen och därför finns inget behov av professionella inhopp eller av några verktyg. Mottagaren sänder informationen till förarens smartphone, där en appen Michelin Track Connect installerats.

Michelin Track Connect är kompatibelt med däcket Michelin Pilot Sport Cup 2 Connect och blir tillgängligt i 16 dimensioner under 2019 i Norden. Redan idag finns 11 av dessa tillgängliga.

Återförsäljare av Michelin Track Connect i Sverige:

Ralphs Däck i Trollhättan
Skanstulls Däck & Fälg i Stockholm
GT Däckservice i Kävlinge
Mölndals Däckservice i Göteborg
Däckproffsen Söder i Växjö

Hitta ytterligare information och se alla tillgängliga dimensioner på: https://www.michelin.se/om/track-connect 

Press kit

print mail share
close

Kontakta