header-search
MICHELIN XTRA DEFEND E4 L4
Ett nytt sortiment avsett för lastare och ledade dumpers
print mail share
close
placeholder-image
west Alla artiklar
print mail share
close

MICHELIN XTRA DEFEND E4 L4
Ett nytt sortiment avsett för lastare och ledade dumpers

29 april 2024
  • Ett nytt däck som är utformat för två typer av fordon för att ge stabilitet och mångsidighet.

  • Hög lastkapacitet för ökad produktivitet.

  • Ett nytt sortiment med sex olika storlekar som täcker ett brett spektrum av fordonsmodeller.

Den nya generationens lastare har utvecklats för att erbjuda en betydande förbättring av lastkapacitet, hastighet och transmissionsmoment. För att anpassa sig till de mer kraftfulla och robusta fordon som används i stenbrott erbjuder MICHELIN ett däck som är anpassat till dessa förändringar: MICHELIN XTRA DEFEND E4 L4.

Tack vare en ny stomme har denna nya serie en lastkapacitet på upp till 25 400 kg per däck och en hastighet på upp till 14 km/h för lastare, vilket möjliggör hög produktivitet.

Däcket MICHELIN XTRA DEFEND E4 L4 har utvecklats för att klara tuffa påfrestningar på både hård och lerig mark. Den erbjuder också utmärkt rörlighet under svåra förhållanden, på aggressiva underlag under lastnings- och transportcykler.

placeholder-image

Det nya sortimentet
kombinerar därför:

  • Robusthet: detta däck har utvecklats för hög motståndskraft mot skador med upp till 50 % extra metallmassa1 och en förstärkt krona med 5 gummilager.
  • Mångsidighet: stommen och den förstärkta kronan för användning både på lastare och på ledade dumpers.

Med sex tillgängliga dimensioner kan MICHELIN XTRA DEFEND E4 L4-serien utöka Michelins utbud av anläggningsdäck från 25" till 29" och från serie 80 till serie 65. Denna nya portfölj erbjuder kunder och användare både säkerhet och produktivitet.

MICHELIN XTRA DEFEND E4 L4 kan även regummeras.

[1] Intern jämförelse mellan MICHELIN XLD D1 L4* och MICHELIN XTRA DEFEND E4** /L4**, samma dimension 29,5 R 25, mätning certifierad av MICHELIN Center of Technology, Ladoux, Frankrike mellan 2020 och 2023


Press kit