header-search
Michelins första Sport-däck utvecklat specifikt för eldrivna sportbilar
print mail share
close
placeholder-image
west Alla artiklar
print mail share
close

Michelins första Sport-däck utvecklat specifikt för eldrivna sportbilar

30 juni 2021
  • Första Michelin-däcket utvecklat för att möta de specifika krav på köregenskaper och räckvidd som ägarna av eldrivna sportbilar ställer
  • Låg ljudnivå för högsta bekvämlighet på långfärd
  • Resultatet av de unika erfarenheter Michelin fått i Formel E
  • Typgodkänts för den nya Tesla Model Y

Första Michelin-däcket utvecklat för att uppfylla de specifika krav som eldrivna sportbilar ställer.

Michelin Pilot Sport EV, som finns till försäljning inför sommarsäsongen 2021:

  • Optimalt väggrepp på både torra och våta vägar- genom hela däckets livslängd hänsyn taget till den högre vikt och den viktfördelning som förknippas med eldrivna sportbilar.
  • Överlägsen slitstyrka som svar på det höga vridmoment och de krafter som uppstår vid accelerationen med den här typen av bilar.
  • Michelin Pilot Sport EV med sitt mycket låga rullmotstånd förlänger räckvidden med upp till 60 kilometer vilket gör att ägarna till eldrivna sportbilar kan utnyttja sina bilar till fullo.
  • Tjugofem procent lägre vägbuller tack vare Michelin AcousticTM technology vilket är ett polyuretan-skum i däckets insida som minskar bullret i kupén för behagligare färd i elbilar.

Michelin Pilot Sport EV är resultatet av Michelins unika erfarenhet från Formel E

Som en av grundarna av Formel E, föreslog Michelin en speciell däcklösning för mästerskapets eldrivna formelbilar, ett koncept som liknar det som används i däck för trafik på vanliga vägar. Med Michelins Formel E-däck kan man tävla under alla väderleksförhållanden, och storleken – 18 tum – motsvarar dagens standarddäck.

Michelin Pilot Sport EV drar direkt nytta av de framsteg som Michelin gjort efter sex säsonger i Formel E och innehåller ElectricGrip CompoundTM teknologi som innebär en hårdare gummiblandning i mitten av däckmönstret för att ge det väggrepp som krävs för att klara elbilarnas höga vridmoment. Samtidigt har däcksidorna på det senaste tillägget i Michelin Pilot Sport-familjen samma mönster och märkning som Michelins Formel E-däck

Michelin Pilot Sport EV kommer att börja säljas under 2021 i 14 dimensioner (originalutrustning: 8 storlekar / ersättningsdäck: 6 storlekar) för 19 – 22 tumsfälgar.

Michelin Pilot Sport EV-däck finns redan idag tillgängliga i Kina och kommer att finnas tillgängliga på bilar som levereras i Europa och Nordamerika från och med det tredje kvartalet 2021. Till år 2024 planerar Michelin att öka sin försäljning kraftigt inom det här snabbväxande segmentet.Tjugo-tums Michelin Pilot Sport EV har typgodkänts för den nya Tesla Model Y som redan tillverkas i Kina. Michelin Pilot Sport EV kommer också att vara ett globalt däck och kommer att finnas tillgängligt på fordon i Europa och Nordamerika senare 2021.

Press kit