header-search
Nya MICHELIN Pilot Sport Cup N3 för Porsche 911 GT3 Cup (992)
print mail share
close
placeholder-image
west Alla artiklar
print mail share
close

Nya MICHELIN Pilot Sport Cup N3 för Porsche 911 GT3 Cup (992)

8 januari 2021

I över 20 år har Michelin och Porsche, som nära tekniska partners, samarbetat vid utvecklingen av däck både till Porsches serietillverkade bilar och till tävlingsbilarna. De internationella mästerskap som Porsche organiserat, har länge tjänat som en värdefull testanläggning för Michelin.

Porsche presenterade nyligen nya 911 GT3 Cup 992, reserverad för Porsches entypserie, och till den har Michelin utvecklat de speciella däcken, Michelin Pilot Sport Cup N3.

Nya Michelin Pilot Sport Cup N3 har både bättre grepp, mer konsekvent uppträdande och längre livslängd och är resultatet av en gemensam utvecklingsprocess där Porsche och Michelin testkört på fem olika banor för att täcka upp för olika slags banprofiler. Det nya omönstrade Michelin-däcket har körts över 10 000 kilometer i olika väder- och temperaturförhållanden och där visat en oöverträffad mångsidighet och flexibilitet.

Framdäcket till Michelin Pilot Sport Cup N3 har en ny dimension (30/65-18) och ger tio procent bättre sidogrepp jämfört med föregångaren (N2). Bakdäcket (31/71-18), samma dimension som däcket som använts till långlopp och 24-timmars på Le Mans, är 0,9 kilo lättare. Förbättringarna är framförallt resultatet av arbete som lagts ned på kontaktytan, som nu är större tack vare förstärkt inre arkitektur och användningen av nya och mer motståndskraftiga material.

På däcksidorna till Michelin Pilot Sport Cup N3 ser man Michelin Motorsports nya varumärkesprofil och det nya däcket kommer att finnas tillgängligt från och med februari 2021. Det tillverkas i Michelins fabrik Gravanches i Clermont-Ferrand, Frankrike, en ZERO Emissions, nollutsläppsanläggning, som uteslutande drivs med förnybar energi.

Press kit

print mail share
close

Kontakta