header-search
Nytt däck för buss ger en säker och bekväm resa till lägre kostnad
print mail share
close
placeholder-image
west Alla artiklar
print mail share
close

Nytt däck för buss ger en säker och bekväm resa till lägre kostnad

19 november 2018

Michelin lanserar X Coach Z, speciellt framtaget för bussar i långdistanstrafik och regionaltrafik.

Med det nya däcket Michelin X Coach Z, 295/80 R 22.5, med märkningen M+S och 3PMSF, kan Michelin erbjuda en komplett serie särskilt anpassad för bussar med garanterat god framkomlighet och säkerhet. Kombinationen av två innovativa teknologier, Regenion och Infinicoil, har gjort det nya däcket mer robust och slitstarkt med hela 16 procent längre livslängd än den tidigare generationen[1].

Som en del av Michelins globala strategi ger Michelin X Coach Z ”Long Lasting Performance” (prestanda över tid) med ett däckmönster som förnyar sig självt. Däckmönstret har en design som förändras vartefter det slits med spår och vattenavledande kanaler som öppnas upp i det senare stadiet av däckets livslängd. Den nya mönsterdesignen bidrar också till att maximera kontaktytan mot marken vilket ger mycket gott grepp på våta vägbanor.

Denna mångsidiga, slitstarka produkt kan också skryta med en robust konstruktion som ger ökad tillförlitlighet och minskar stilleståndstiden, något som är avgörande för passagerartransporter. Lika viktigt för en avstressande resa, både för föraren och passagerarna, är ljudnivån som kunnat minskas tack vare den innovativa däckmönsterdesignen.

Michelin X Coach Z är lämpligt för användning året runt med utprovade vinteregenskaper, som framgår av 3PMSF-markeringen, vilket bidrar till minskade kostnader för byte och förvaring av däck.

Michelin har uppnått de här egenskaperna tack vare två banbrytande teknologier:

placeholder-image
placeholder-image

Regenion: Olikformade spår garanterar minimal deformation av däckmönstret, vilket minskar rullmotståndet och ger lägre bränsleförbrukning. Dessutom förnyas de längsgående spåren allteftersom däcket slits vilket ger bra väggrepp och bromsegenskaper under däckets hela livslängd i alla väderförhållanden. Michelins tekniker utnyttjar 3D-printing i metall för att tillverka de komplexa formar som gör det möjligt att producera dessa sofistikerade däckmönster som öppnas upp vartefter däcket slits.

Infinicoil: Den här teknologin innefattar en upp till 400 meter lång, beroende på däckstorleken, kontinuerlig stålvajer inuti däckstommen. Denna höghållfasta vajer ökar däckets styrka och förbättrar markkontakten vilket ger upp till 16 procent längre livslängd. Samtidigt ger den robusta däckstrukturen utmärkt lastförmåga. På framaxeln kan Michelin X Coach Z bära en last av upp till 7,5 ton.

Michelin Michelin X Coach Z finns tillgängligt från och med nu i dimensionerna 295/80 R 22.5 och kan mönsterskäras och regummeras, vilket sparar både pengar, råmaterial och bidrar till minskad kostnad och miljöpåverkan.

[1] MICHELIN X COACH HL Z

Press kit

print mail share
close

Kontakta