header-search
Som partner till MissionH24 banar Michelin and Symbio väg för framtidens motorsport
print mail share
close
placeholder-image
west Alla artiklar
print mail share
close

Som partner till MissionH24 banar Michelin and Symbio väg för framtidens motorsport

24 juni 2020
  • Michelin och Symbio har gått samman som särskilda partners till MissionH24-programmet för att utveckla bränslecellsdrift inom motorsporten.
  • H24Racing: ett laboratorium i verkligheten
  • Motorsport: en arena för Michelin och Symbio för att skynda på arbetet inom bränslecellsteknologin.

Med Symbio som mellanhand har Michelin, genom samarbetet med bildelstillverkaren Faurecia, blivit referenspartner till MissionH24-projektet vars mål är att påskynda utvecklingen av mobilitet med nollutsläpp tack vare användningen av bränslecellsteknologi inom endurance racing, långlopp. Med det här ökade engagemanget återförenas den franska däcktillverkaren med Total, projektets partner vid lanseringen och som redan engagerat sig för fem säsonger.

Michelin och Symbio: referenspartners till MissionH24-projektet

I år kan MissionH24-projektet dra nytta av det extra stödet när Michelin och Symbio förenas med Total – projektets partner sedan 2019 – för att snabba på användningen av bränslecellsteknologi inom motorsport.

För att markera tillkännagivandet av samarbetet med sina två nya partners kommer H24Racing-stallets tävlingsprototyp LMP H2G att få ett helt nytt utseende med Michelins, Symbios och Totals färger. Långlopps- och sim racing-fantaster kunde för övrigt se bilens nya utseende under det virtuella LeMans-24-timmarsloppet.

Det ambitiösa programmet banar väg för prototyper med elektrisk bränslecellsdrift i en särskild klass i 2024 års Le Mans.

H24Racing: ett laboratorium i verkligheten

MissionH24-projektet, som presenterades i september 2018, är resultatet av ett initiativ från ACO (Automobile Club de l’Ouest, som organiserar 24-timmars på LeMans) och Green GT, pionjär inom området bränsleceller med hög effekt. LMP H2G, som ursprungligen presenterades under H24Racings färger, är världens första Le Mans Prototype (LMP) som drivs med bränslecellsteknologi.

Motorsport: en arena för att skynda på arbetet inom bränslecellsteknologin

Som referenspartner till MissionH24 är Michelin-gruppen inte bara aktivt engagerad i utvecklingen av nya tekniska lösningar för att driva racing-prototyper utan kommer också att fortsätta att vara exklusiv däckleverantör till H24Racing.

Samtidigt drar MissionH24 nytta av den expertis inom bränslecellsmobilitet som Symbio, ett joint venture mellan Michelin och Faurecia från november 2019, bidrar med. Som partner till Green GT sedan mer än tio år har företaget en djupgående insikt i de teknologiska utmaningarna inom motorsporten.

Tack vare de erfarenheter som MissionH24-projektet gett passar motorsport perfekt in i Symbios strategi att etablera sig som en ledande aktör inom bränslecellsmobilitet de kommande åren.

- Inom Michelin-gruppen är vi mycket glada över att vara en del av MissionH24-projektet tillsammans med ACO [Automobile-Club de l'Ouest] och Total med Symbio som mellanhand. Programmet ger Michelin och Symbio ett laboratorium i verkligheten där vi kan skynda på vårt forsknings- och utvecklingsarbete om rena lösningar för bränslecellsmobilitet. Som en av de viktigaste intressenterna inom området mobilitet med nollutsläpp, har Michelin investerat i en rad initiativ för att skynda på innovationer avsedda att ge våra kunder och planeten hållbara lösningar, säger Sonia Artinian-Fredou, EVP Tjänster och Lösningar, Högteknologiska material på Michelin.

- Motorsport är inte bara ett fantastiskt laboratorium som gör det möjligt för oss att testa gränserna för bränslecellsteknologin, utan också ett effektivt skyltfönster för att göra publiken medveten om värdet av den här typen av mobilitet med nollutsläpp. På Symbio är vi därför dubbelt stolta över att vara engagerade i ett så ambitiöst program, säger Fabio Ferrari vd på Symbio.

placeholder-image

Motorsport är inte bara ett fantastiskt laboratorium som gör det möjligt för oss att testa gränserna för bränslecellsteknologin, utan också ett effektivt skyltfönster för att göra publiken medveten om värdet av den här typen av mobilitet med nollutsläpp. På Symbio är vi därför dubbelt stolta över att vara engagerade i ett så ambitiöst program

 

 

Fabio Ferrari vd på Symbio

Press kit

print mail share
close

Kontakta