header-search
Vi syns i trafiken – gratis reflexvästar och rabatt på däck
print mail share
close
placeholder-image
west Alla artiklar
print mail share
close

Vi syns i trafiken – gratis reflexvästar och rabatt på däck

16 oktober 2020

Tisdag till fredag, 20-23/10, i nästa vecka delar Michelin ut reflexvästar till cyklister på utvalda cykelleder i Stockholm. Samtidigt vill företaget slå ett slag för att man ska kontrollera sina däck och därigenom bidra till en säkrare trafiksituation inför vintern. Tillsammans med reflexvästen får alla cyklister ett förmånligt erbjudande med rabatt på en uppsättning nya Michelin däck.

Aktiviteten är avsedd att öka synligheten för cyklister när höstmörkret kommer och därigenom bidra till en säkrare trafiksituation. Samtidigt passar vi också på att slå ett slag för trafiksäkerheten på våra bilvägar i vinter och vill med kampanjen påminna om att även se över sina bildäck inför vintersäsongen. Därför erbjuder Michelin rabatt på en uppsättning valfria Michelin däck vid köp i Euromasters webshop: www.euromaster.se

- Michelin har ett engagemang i trafiksäkerhetsfrågor som sträcker sig bortom tillverkningen av säkra däck. Med denna aktivitet vill vi öka cyklisternas synlighet, vilket vi tror är extra viktigt i dessa Corona-tider när många väljer att ta cykeln till jobbet. Vi har alla ett gemensamt ansvar för att minska antalet olyckor i trafiken och vi hoppas att många ska passa på att utnyttja vårt erbjudande och samtidigt se över skicket på sina bildäck, säger Lotta Wrangle, presschef på Michelin i Norden.

Michelin är partner i WHO’s trafiksäkerhetssatsning ”Decade of Action For Road Safety 2011-2020” som har satt målet att förhindra fem miljoner dödsfall i trafiken runt om i världen till och med 2020.

På följande cykelleder delar Michelin ut reflexvästar från klockan 07.00 på morgonen:
- Tisdag (20/10): Rålambshovsparken/Norrmälarstrand mittemot Courtyard by Marriott
- Onsdag (21/10): Hornstull/Liljeholmsbron
- Torsdag (22/10): Utanför Mall of Scandinavia
- Fredag (23/10): Ringvägen 100

Michelin har ett engagemang i trafiksäkerhetsfrågor som sträcker sig bortom tillverkningen av säkra däck. Med denna aktivitet vill vi öka cyklisternas synlighet, vilket vi tror är extra viktigt i dessa Corona-tider när många väljer att ta cykeln till jobbet. Vi har alla ett gemensamt ansvar för att minska antalet olyckor i trafiken och vi hoppas att många ska passa på att utnyttja vårt erbjudande och samtidigt se över skicket på sina bildäck.

Lotta Wrangle, presschef på Michelin i Norden

Press kit

print mail share
close

Kontakta