header-search
Michelin exklusiv leverantör till nya Peugeot 3008 och E-3008 på den europeiska marknaden
print mail share
close
placeholder-image
west Alla artiklar
print mail share
close

Michelin exklusiv leverantör till nya Peugeot 3008 och E-3008 på den europeiska marknaden

9 april 2024
  • Michelin har utsetts av den franska biltillverkaren Peugeot till exklusiv leverantör för nya Peugeot 3008 och E-3008 som säljs i Europa.

  • Alla versioner i Peugeot 3008-serien utrustas med skräddarsydda däck som ger säkerhet, energieffektivitet, lång livslängd, körglädje och stabil körning och perfekt matchar egenskaperna hos dessa SUVar.

  • Europeisk tillverkning så nära marknaderna som möjligt.

Michelins ingenjörer har arbetat i tre år med utvecklingen av däcksortimentet för nya Peugeot 3008 och E-3008. Specifikationerna innefattade extremt höga förväntningar när det gäller säkerhet på våta och torra underlag men även viktiga kriterier som lång livslängd och energieffektivitet – specialområden inom vilka Michelin är erkänt ledande.

Elbilen innebär ett paradigmskifte när gäller däck. Elbilen ökar däckets efterfrågan på flera kriterier samtidigt, vilket är en utmaning för våra ingenjörer. Faktum är att det ligger i Michelins DNA att få teoretiskt motsägelsefulla egenskaper att fungera tillsammans, vilket ständigt tänjer på gränserna för däckens prestanda. 

Philippe Jacquin, vice vd för däckutveckling för personbilar och lätta lastbilar på Michelin
placeholder-image

– I mer än 10 år har vi arbetat med att förstå de specifika egenskaperna hos elbilar när det gäller däck, fortsätter Philippe Jacquin. Den största förändringen är kopplad till ökad vikt, eftersom det handlar om batteridrivna fordon. Samma däckdimension måste ibland bära några dussin (mildhybridteknik) till flera hundra extra kilo på elbilsmodeller (BEV). Elmotorerna levererar sitt maximala vridmoment redan vid start vilket ökar belastningen. Ovanpå det kommer effekterna av regenerativ bromsning. Denna ökade drag- och bromsbelastning i kombination med den ökade vikten kommer sannolikt att påskynda slitaget. Vi har tagit hänsyn till dessa aspekter i vår utvecklingsprocess, vilket gjort det möjligt att leverera specifika däck till vår partner. Däcken till nya Peugeot 3008 uppfyller alla dessa kriterier och är verkligen gjorda för det!

För att täcka behoven hos alla nya Peugeot 3008- och E-3008-versioner erbjuds tre däckserier – två sommardäck och ett året runt-däck – för 19- och 20-tumsfälgar.

För Europa:

  • MICHELIN e.PRIMACY: detta är det första MICHELIN-däck som utformats med hänsyn till hela livscykeln, dvs. genom att integrera bedömningen av dess miljöpåverkan från design till återvinning. Däcket är fullpackat med teknik och är mycket effektivt när det gäller rullmotstånd, vilket ökar räckvidden för elbilar. Under användning är det därför miljövänligt och ekonomiskt, samtidigt som det garanterar de prestanda som MICHELIN-däck är så kända för – nämligen säkerhet, grepp och livslängd. MICHELIN e.PRIMACY kommer att finnas i tre storlekar: 235/50 R 20 104V, 235/55 R 19 105V och 225/55 R 19 103V.
  • MICHELIN CrossClimate 2 SUV: ger lugn och ro under körning, oavsett väderlek eller årstid (däcken kan sitta kvar på bilen året runt). Detta däck garanterar sommardäckens fördelar vid bromsning på både torrt och vått underlag och vinterdäckens prestanda vad gäller grepp och bromsning under vinterförhållanden. 3PMSF-märkningen (3 Peak Mountain Snow Flake) anger att däcket är godkänt för användning på vintern – även i länder där lämplig utrustning är obligatorisk. Två dimensioner är typgodkända: 225/55 R 19 103 V och 235/55 R 19 105 V.

För fordon som säljs utanför Europa:

  • MICHELIN Pilot Sport 4 SUV: detta högpresterande däck kombinerar säkerhet och lång livslängd. Tack vare däckets höga reaktivitet vid ändrad körriktning och utmärkta styrprecision ger det en mycket bra körupplevelse. Däcken finns i storleken 235/50 R 20 104V.

Michelin har utvecklat betydande industriella resurser för att åtfölja den kommersiella framgången för den nya Peugeot SUV:en. De europeiska fabrikerna i Vitoria och Valladolid i Spanien, Cuneo i Italien och Bad Kreuznach i Tyskland kommer att leverera MICHELIN e.Primacy, MICHELIN Pilot Sport 4 SUV och MICHELIN CrossClimate 2 SUV och kommer exklusivt utrusta alla Peugeot 3008 och E-3008. Tillverkning som ligger så nära marknaderna som möjligt.

Bildtexter
Bild 1: Peugeot förlitar sig på MICHELIN-däck för nya E-3008
Bild 2: MICHELIN e.PRIMACY på Peugeot E-3008 under en provkörning
Bild 3: MICHELIN CrossClimate 2 SUV
Bild 4 + 5: MICHELIN e.PRIMACY
Bild 6: MICHELIN Pilot Sport 4 SUV

Press kit